Made in Germany

Made in Germany

Laget for våre barn, laget for dine barn

Siden det første Britax Römer-barnesete ble utviklet for over 50 år siden, har mer enn 500 ansatte jobbet hver dag for å gjøre hvert eneste nye produkt enda tryggere. Vi vet hvor viktig det er å holde barna trygge, for vi er også foreldre.

«Laget i Tyskland» er viktig for oss. Det er ikke bare ideen eller designen for bilsetene som utvikles i Tyskland – de fleste av setene våre er også produsert der. «Laget i Tyskland» – fra idé til ferdig produkt.

Fra den første ideen til et sikkert barnesete

Det tar to til tre år å utvikle et nytt Britax Römer-barnesete. Alle avdelingene som er involverte, fra første idé til testing og produksjon, er samlet under samme tak. Dermed kan alle teamene samarbeide om å oppnå vårt felles mål: Å produsere de tryggeste bilsetene.

Laget med visjon

Laget med visjon

Det begynner med en idé kombinert med tysk ingeniørkunst. Produktutvikling er en kontinuerlig prosess som involverer et team av produktansvarlige, produktdesignere og ingeniører. De interne teamene som jobber med produktdesign, testing og simulering, samarbeider tett om å lage de første CAD-modellene. Teamet evaluerer modellene, utfører kollisjonstester og videreutvikler modellen, og så tar prosessen til på nytt, helt til barnesetet oppfyller alle krav.

Laget med omhu

Laget med omhu

I henhold til dette prinsippet lager og utformer vi produkter som er stilige i henhold til de siste trendene og fargemotene. For oss går sikkerhet og design hånd i hånd. Derfor er vi svært nøye på at materialene som brukes inneholder så få skadelige stoffer som mulig, og at de er av høyest mulig kvalitet. For å garantere dette har vi flyttet hele produksjonen av overtrekk til Europa.
Resultatet er et produkt som ikke bare er garantert trygt, men som også er ergonomisk og flott designet.

Laget for å beskytte

Laget for å beskytte

I løpet av utviklingsprosessen går et barnesete gjennom en rekke tester – om igjen og om igjen. I tillegg til pågående kollisjonstesting på ett av våre fire testanlegg i Europa, blir setet også testet virtuelt. Vi bruker datateknologi (Computer-Aided Engineering – CAE) for å lage detaljerte virtuelle simuleringer av kollisjoner. Dette gir oss meget god innsikt i effekten av en ulykke.
Men selv når setet er i masseproduksjon slutter vi ikke å teste det. Med jevne mellomrom tester vi seter fra produksjonen på kollisjonstestsentrene våre, i tillegg til at vi tester seler og andre sikkerhetskomponenter.

Laget med kunnskap

Laget med kunnskap

Produksjonen av setene våre utføres manuelt. På denne måten kan vi sikre at hver eneste skrue passer perfekt og at et sikkert produkt blir laget. Erfaring spiller en sentral rolle hos Britax Römer – noen av de som jobber med produksjonen har vært ansatt i 35 år.
I samarbeid med våre leverandører sørger vi for å bruke de kortest mulige transportrutene. Dette gir synergier og gjør samarbeidet i produktutviklingen enda bedre. Sist, men ikke minst setter vi et godt eksempel mht. bærekraft og lavere CO2-utslipp, gjennom korte transportruter og redusert emballasje.

Alle våre bilstoler er utviklet, designet og testet i Tyskland. Omtrent 70% av våre bilstoler er produsert i Tyskland.