Pressemeldinger

Pressemeldinger

BRITAX fem tips for trygge bilturer med barna til høstens mange aktiveter

Oslo, 7. juli 2016 – Når sommerferien er over består hverdagen til småbarnsforeldre igjen ofte av mange korte bilturer; til barnehagen, skolen, venner, fritidsaktiviteter og matbutikken. Selv ved kortere turer gjelder det å planlegge for en trygg reise. Med over 50 års erfaring innen bil- og barnesikkerhet deler Britax Römer sine fem beste tips for en sikrere bilreise i hverdagen!

 

 1. Bakovervendt opp til 25 kg
  La barna sitte bakovervendt opp til 4-5 års alderen/25 kg. Dette er uten tvil den sikreste måten å reise med barn i bil – også på kortere turer! Bakovervendte bilseter gir overlegen beskyttelse ved frontkollisjon, som er den vanligste kollisjonstypen i trafikken, men også ved sidekollisjoner. Britax støtter Trygg Trafikks råd om å velge et bilsete som er godkjent i den svenske PLUS- testen og som lar barnet sitte bakovervendt opp til 25 kilo, før barnet er stort nok til å sitte i en forovervendt bilbeltestol.
  Synes du barnet sitter trangt med bena? Sett den bakovervendte stolen i midten på baksetet, der benplassen ofte er noe større.
 2. La en voksen ha øyekontakt med babyen
  Hvis du reiser alene med barnet i bilen er det best å ha barnet i passasjersetet foran, hvis det er mulig. Barnesetet kan ikke plasseres foran hvis du ikke kan skru av airbagen. Det er lurt å bruke et bra baksetespeil, dersom du må sette barnestolen i baksetet, slik at du enkelt kan ha øyekontakt med barnet under turen.
  Er dere flere voksne i bilen er det sikreste alternativet å ha barnet i baksetet sammen med en voksen. Føreren kan da konsentrere seg om trafikken mens medpassasjeren kan ha øyekontakt med barnet.
 3. Beltestol med SecureGuard er tryggest for de større barna
  Barn som har vokst seg ut av den bakovervendte bilstolen, sitter tryggest i en fremover-vendt bilbeltestol som er utstyrt med SecureGuard. SecureGuard er et fjerde festepunkt til bilens sikkerhetsbelte. Barn beveger på seg mens de sitter i setet, og bilbeltet kan derfor flytte på seg og legge seg over barnets mageregion, noe som kan medføre alvorlige bukskader ved en frontkollisjon. SecureGuard er laget for å sikre at hoftebeltet holder en optimal posisjon over barnets bekkenben, som igjen forbedrer fordelingen av kollisjonskraften ved en eventuell frontkollisjon.
 4. Sjekk bilbarnestolen din
  Dobbeltsjekk at bilbarnestolen er korrekt installert og vær også bevisst på hvor gammel stolen er. Er det på tide å skaffe en ny stol før høsten kommer – kjøp helst en ny. En brukt bilbarnestol kan være skadet uten at det synes. Dessuten eldes materialet og kollisjonssikkerheten blir gradvis dårligere. Livslengden på en bilbarnestol er ca.10 år, for babystoler er det mellom 5 og 7 år. Kjøper du en brukt stol, bør det være fra en du kjenner og stoler på.
 5. Ikke ha hastverk og hold avstand
  For å opprettholde trafikksikkerheten og en trygg reise, er det å holde tilstrekkelig avstand til bilen foran slik at du rekker å stoppe dersom bilisten foran bremser kraftig ned, noe av det viktigste du gjør. En biltur skal helst nytes i fred og ro, selv om det gjelder en kort tur i en travel hverdag.Bakovervendt opp til 25 kg
Britax barnestoler MAX-WAY og HI-WAY er PLUS-godkjente og sertifiserte for bakovervendt kjøring opp til 25 kilo.

 

   

 

MAX-WAY
Mineral Purple & Ocean Blue
Veil. pris: 2995 NOK

HI-WAY II
Cosmos Black & Flame Red
Veil. pris: 2895 NOK

 

Bakovervendt med ISOFIX
Britax prisbelønte bakovervendte bilbarnestoler DUALFIX og MAX-FIX II installeres trygt og enkelt i bilens ISOFIX-fester der den innebygde indikatoren viser at stolen er korrekt montert. DUALFIX har en 360-graders rotasjon som gjør det enkelt for foreldre å løfte ut barnet av stolen, mens MAX-FIX II har en enkel ett-grepsjustering av selen og et lett skall for enkel overføring mellom biler. Begge stolene kan benyttes opp til 18 kilo.

 

DUALFIX
Mineral Purple & Ocean Blue
Veil. pris: 5695 NOK

MAX-FIX II 
Cosmos Black & Steel Grey
Veil. pris: 4395 NOK

 

Fremovervendt bilbarnestol med SecureGuard
Britax beltestol ADVANSAFIX II SICT er utrustet med den nye teknologien SecureGuard, som gjør beltet om til et firepunktsbelte. SecureGuard sørger for at beltet holder en korrekt posisjon over barnets bekkenben under bilturen

 

  

 

ADVANSAFIX II SICT
Green Marble / Cosmos Black / Flame Red / Mineral Purple
Veil. pris 4450 NOK

 

Sikkert for babyen
I BRITAX BABY-SAFE PLUS SHR II og BRITAX RÖMER PRIMO reiser den nyfødte babyen trygt bakovervendt opp til 13 kilo, og da er det på tide å bytte til en bakovervendt stol som er egnet opp til 25 kilo.

 

 

BABY-SAFE PLUS SHR II
Black Marble / Green Marble 
Veil. pris: 2195 NOK

BRITAX RÖMER PRIMO
Wood Brown / Flame Red

Veil. pris: 1695 NOK

 

 

Baksetespeil
Veil. pris: 249 NOK